Η δική μας συνέλευση… για την κλιματική αλλαγή

Οι μαθητές με αφορμή τον τίτλο της ενότητας «Εμένα με νοιάζει…» και την συνάντηση των 150 ηγετών- κρατών του πλανήτη μας, στο Παρίσι, για την κλιματική αλλαγή, συζήτησαν σε «στρογγυλότραπέζι»το μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης της γης από τα καυσαέρια και τις επιπτώσεις στο κλίμα.
Κάθε μαθητής ανέλαβε να εκπροσωπήσει μια από τις 150 χώρες και να κάνει τις προτάσεις της χώρας του για τη σωτηρία του πλανήτη γη.

WP_20151201_023

Η συνέλευσή μας

συνελευση μαθητών

κολάζ φωτογραφιών από τη συνέλευσή μας

Η συνεδρίαση στην τάξη μας.

Με σκεπτικό τη συνεδρίαση των 150 ηγετών στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Στην αρχή όλοι πήραμε τις καρέκλες μας και σχηματίσαμε έναν κύκλο. Ύστερα ο καθένας πήρε από μια κόλα χαρτί και έγραφε το όνομα της χώρας που ήθελε να εκπροσωπήσει π.χ. Ιταλία κλπ.
Ο πρόεδρος  του συμβουλίου ήταν ο κύριος μας. Το θέμα που διατυπώθηκε ήταν το τεράστιο πρόβλημα της μόλυνσης , τα καυσαέρια και οι επιπτώσεις στο κλίμα.
Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις όπως : τα εργοστάσια που δουλεύουν με πρώτη ύλη το πετρέλαιο και τον λιγνίτη να δουλεύουν με την ενέργεια του ήλιου.
Στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε για τις προτάσεις που ακούστηκαν. Μετά από λίγο έγραψε ο καθένας τη δική του πρόταση και  φωτογραφηθήκαμε.
Κάναμε μια τόσο ενδιαφέρουσα και σημαντική συζήτηση που την ευχαριστήθηκα.
Εύχομαι να βγάλουν συμπέρασμα και οι 150 ηγέτες του πλανήτη για να διορθωθεί το περιβάλλον.
Έγραψε ο μαθητής : Γιώργος Βλάχος

Αγαπητό μου ημερολόγιο, σήμερα πρώτη Δεκεμβρίου,   την ώρα της Γλώσσας, κάναμε κάτι δημιουργικό. Αποφασίσαμε μαζί με τον κύριο Νίκο να οργανώσουμε μια συνέλευση.Ο κάθε ένας μαθητής πήρε ένα χαρτί και έγραψε μία χώρα  στην οποία θα ήταν ο Πρωθυπουργός της. Εγώ ήθελα την Γαλλία αλλά η φίλη μου η Δήμητρα μου την πρόλαβε και έτσι διάλεξα την Ιαπωνία.Η κάθε χώρα έλεγε τα προβλήματά της και τη λύση του προβλήματος.Εγώ συμφώνησα με τον συμμαθητή μου τον Γιώργο που είχε μια πολύ καλή ιδέα. Είπε ότι το εργοστάσια θα πρέπει να λειτουργούν με το φως του ήλιου και όχι με πετρέλαιο γιατί βγάζουν πολύ καυσαέριο και μολύνουν το περιβάλλον που ζούμε.
Προτείναμε στον δάσκαλό μας :την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση,να χρησιμοποιούμε πιο συχνά το ποδήλατο για να πηγαίνουμε στις δουλειές μας και όχι τα αυτοκίνητα,να κάνουμε αναδάσωση στα καμμένα βουνά ώστε να φυτρώσουν νέα δέντρα και να έχουμε πιο πολύ οξυγόνο.
Κάναμε πολύ ωραία συνέλευση όλοι μαζί, είπαμε πολλές μαγικές ιδέες που θα έσωζαν τον κόσμο!!!!!
Έγραψε η μαθήτρια : Αναστασία Γιαμπουράνη

Τη Δευτέρα 1Δεκεμβρίου ασχοληθήκαμε  με το θέμα «τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να σώσουμε το περιβάλλον».
Αναπαραστήσαμε τη συνεδρίαση που κάνουν οι ηγέτες των χωρών  στο Παρίσι ,για το τι θα μπορούσαν να κάνουν για την διάσωση του περιβάλλοντος  και την κλιματική αλλαγή.
Έτσι από αυτή τη συζήτηση μας δόθηκε η ευκαιρία να  εκφράσουμε ελεύθερα την άποψή μας για το περιβάλλον. Αυτό το τόσο σημαντικό θέμα ενδιαφέρει και εμάς τα παιδιά διότι στο περιβάλλον ζούμε, αλλά πρέπει να το φροντίζουμε ώστε να μπορούν να ζήσουν και οι άλλες γενιές .
Έγραψε η μαθήτρια : Δήμητρα Βαϊκοπούλου

Advertisements
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s